Emile Verhaeren (1855 - 1916)

schelde_graf_spiegel2

Het Emile Verhaerenmuseum is een literair museum, volledig gewijd aan de Franstalige dichter, kunstcriticus en bijna-Nobelprijswinnaar Emile Verhaeren (Sint-Amands, 1855 - Rouen, 1916). Aan de hand van originele manuscripten, brieven, foto's, boeken, persoonlijke realia van de dichter, kunst- en beeldhouwwerken... laat het museum de bezoeker kennis maken met deze merkwaardige dichter. 

 

Het geklasseerde monumentale graf van Emile Verhaeren bevindt zich in een bocht van de Schelde niet ver van de Kaai van Sint-Amands. Het standbeeld van de dichter, een ontwerp van Pol Van Esbroeck, staat levensgroot, wijzend over de Schelde, op de Kaai. Een verborgen parel aan de Schelde.

 

De boekenmarkt vindt plaats iedere Pinksterzondag.

Het vindt plaats aan het water van wat vaak het mooiste Vlaamse dorp wordt geacht. Er worden ook nieuwe boeken aangeboden. De kaai kijkt uit over de Schelde, waar altijd veel voorbijvarende schepen te bewonderen zijn.

In Mariekerke vieren ze met pinksteren ook het paling festival. Dit 3 daagse evenement tovert Mariekerke helemaal om tot een vismijn. Met veel kraampjes waar je vanalles kan proeven. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd! 

Vertrek of zak af naar Sint-Amands ;-) 

 

 

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.